0 2 min 10 mths

Drie keer raden hoeveel vermogen de Defender DP 500 heeft…

Ondanks dat de tweede generatie Defender niet zo legendarisch is als de de eerste, is het nog steeds de stoerste Land Rover van het moment en daarmee wellicht de stoerste auto die in de prijslijsten staat.

Bij de vorige Defender was de aftermarketmogelijkheden enorm. Dat kwam met name omdat er voldoende te verbeteren was aan de auto. De basis van de nieuwe Defender is veel moderner, zo staat de auto niet meer op een ladderchassis. Maar alsnog zijn er voldoende tuners die upgrades voor de auto aanbieden. Dat is ook het geval met deze Defender DP 500.

Interessante hoek

In dit geval komt de veredelaar uit interessante hoek: Manhart! Het is van origine een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met BMW’s. Zo hadden ze een uitstapje gemaakt naar Toyota, maar de Supra is in technisch opzicht natuurlijk een BMW. Maar af en toe doet Manhart ook weleens echt wat anders en ditmaal is dat deze Defender DP 500.

De naam ‘500’ staat op het maximale vermogen in pk’s, ongeveer. Manhart heeft de ECU aangepast. Het resultaat door enkel en alleen die remap is maar liefst 512 pk en 710 Nm. Het geeft vooral aan hoeveel reserve er in die zescilinder van Jaguar Land Rover ligt. Manhart is bezig met een RVS-sportuitlaat met carbon-eindstukken, die moeten zorgen oor een fraaier geluid dan standaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *